Image1
Image2
Image3
Image4
Image4
The silicon engine...
The beginning of an era.
the first silicon chip

Endert.be en VanEndert.com

 Deze site is dan ook bereikbaar onder volgende alternatieve URLs:

www.van.endert.be
www.endert.be
www.vanendert.com

De computer, een grote hobby.

Sinds ik in contact gekomen ben met 'de computer' in de jaren tachtig is dit een van mijn hobby’s geworden. Je zou kunnen zeggen een uit de hand gelopen hobby, want ik wil niet samentellen wat deze hobby in de afgelopen 30 jaar gekost heeft. Telkens opnieuw is er nieuwe hardware te koop die sneller en beter is.

In de hardware sectie kan je een lijstje vinden systemen die ik ooit heb gehad. 

Nadat ik leren programmeren heb tijdens mijn informaticastudie, kan ik het niet laten om af en toe een hobbyprojectje te starten. Meer hiervan kan je lezen in de software sectie.

En wat kun je verzamelen als computerhobbyist, CPU's natuurlijk.

Fotografie: Een tweede passie.

Enkele jaren geleden heb ik mijn eerste DSLR camera gekocht. Daarvoor had ik reeds een digitale camera, maar ik heb me nooit echt verdiept in de techniek van het fotograferen. Deze keer heb ik het grondig aangepakt en een avondopleiding gestart aan CVO De Verdieping in Heusden. Het grote voordeel van een opleiding is dat je de technische kant van het fotograferen bijgebracht krijgt door ervaren leerkrachten en het stapsgewijs opbouwd. En je gaat het hele gamma technieken langs, en je leert kijken naar foto's, Alles passeert de revu: je leert alle knopjes op je camera kennen, beheerst de belichtingsdriehoek in het eerste deel van de opleiding. Tegen het einde van de basisopleiding (module 4), heb je de camera onder controle, kan omgaan met flitslicht in verschillende vormen, hebt de studio leren kennen en kan er goed producten en personen fotograferen.

Wil je een paar van mijn foto's bekijken, ga dan eens naar mijn publieke foto site om enkele van mijn beelden te bekijken: https://thuis.endert.be/photo

Marc als informaticus.

Ik ben mijn professionele loopbaan begonnen als programmeur bij Philips in Eindhoven. In eerste instantie gebruikten we COBOL en IMS, op een IBM mainframe. Na de mainframe periode kwam de PC met C, C++ en uiteindelijk C#. Het web introduceerde HTML, javascript, PHP, ASP en ASP.NET. Van mijn eerste aanraking met een IMS database is dat geevolueerd naar SQL databases.


Spreuk van de moment:
spreuk van de moment