Categorieën
Algemeen

Corona

Corona, een voordeel.

Tot 12 maart was ik dagelijks onderweg van Houthalen-Helchteren naar Eindhoven. Elf maart is een speciale dag. De Nederlandse overheid maakte op het einde van de dag bekend dat vanaf 12 maart speciale maatregelen werden ingevoerd. Elf maart was dus mijn laatste normale werkdag. Vanaf 12 maart was thuiswerken het nieuwe normaal.

Nu moet je weten dat naast mijn werk de computer ook mijn hobby is. Daardoor heb ik thuis een leuke werkplek in een aparte kamer, een goede snelle desktop computer (i9) met twee schermen, breedband internet. Alles was in orde om vanuit thuis te kunnen werken in goede omstandigheden.

Thuiswerken, bellen met Skype for Business en Teams, vergaderen via de webcam, samenwerken op afstand, binnen een korte tijd was dit de nieuwe werkelijkheid. En, eigenlijk mag ik zeggen dat me dit goed afgaat. Mijn vrouw mist de collega’s en het sociale contact meer dan ikzelf. Voor mij is het voldoende om te overleggen via teams, en als er behoefte is aan contact kan ik ook zo een van mijn collega’s contacteren voor een babbeltje.

Soms moet je ook, voor de goede moraal, de voordelen zoeken en benoemen van deze Corona crisis. Naast het telewerken is dat voor mij de het beschikbaar komen van virtuele events, toegespitst op mijn werk.

Voorheen moest ik een keuze maken van welke ‘events’ ik wilde bijwonen. Nu, zijn vele van de events die georganiseerd worden door de grotere organisaties ‘virtueel’ geworden en open voor iedereen. Ik heb dit jaar toegang gehad tot DynamicsCon, Business Central virtual Event, Microsoft Inspire en er komen er nog aan. Nog nooit is er zo’n ruim gratis aanbod geweest aan kennis.

Heb jij ook voordelen ervaren van de Corona crisis?